India’s No.1 Educational Platform For UPSC,PSC And All Competitive Exam
  • Sign Up
  • Login
  • 0
Ordering of Sentences
1.S1: In the middle of one side of the square sits the Chairman of the committee, the most important person in the room. P : For a committee is not just a mere collection of individuals. Q : On him rests much of the responsibility for the success or failure of the committee. R : While this is happening we have an opportunity to get the 'feel' of this committe. S : As the meeting opens, he runs briskly through a number of formalities. S6: From the moment its members meet, it begins to have a sort nebulous life of its own. The Proper sequence should be:

Answer:Option 4

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

2.S1: A force of exists between everybody in the universe. P : Normally it is very small but when the one of the bodies is a planet, like earth, the force is considerable. Q : It has been investigated by many scientists including Galileo and Newton. R : Everything on or near the surface of the earth is attracted by the mass of earth. S : This gravitational force depends on the mass of the bodies involved. S6: The greater the mass, the greater is the earth's force of attraction on it. We can call this force of attraction gravity. The Proper sequence should be:

Answer:Option 4

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

3.S1: Calcutta unlike other cities kepts its trams. P : As a result there horrendous congestion. Q : It was going to be the first in South Asia. R : They run down the centre of the road S : To ease in the city decided to build an underground railway line. S6: The foundation stone was laid in 1972. The Proper sequence should be:

Answer:Option 4

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

4.S1: For some time in his youth Abraham Lincoln was manager for a shop. P : Then a chance Customer would come. Q : Young Lincoln way of keeping shop was entirely unlike anyone else's R : Lincoln would jump up and attend to his needs and then revert to his reading. S : He used to lie full length on the counter of the shop eagerly reading a book. S6: Never before had Lincoln had so much time for reading as had then. The Proper sequence should be:

Answer:Option 2

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

5.S1: All the land was covered by the ocean. P : The leading god fought the monster, killed it and chopped its body in to two halves. Q : A terrible monster prevented the gods from separating the land from the water. R : The god made the sky out of the upper part of the body and ornamented it with stars. S : The god created the earth from the lower part, grew plants on it and populated it with animals. S6: The god moulded the first people out of clay according to his own image and mind. The Proper sequence should be:

Answer:Option 4

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

6.S1: Smoke oozed up between the planks. P : Passengers were told to be ready to quit the ship. Q : The rising gale fanned the smouldering fire. R : Everyone now knew there was fire on board. S : Flames broke out here and there. S6: Most people bore the shock bravely. The Proper sequence should be:

Answer:Option 1

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

7.S1: You know my wife, Madhavi, always urged me to give up smoking. P : I really gave it up. Q : And so When I went to jail I said to myself I really must give it up, if for no other reason than of being self-reliant. R : When I emerged from jail, I wanted to tell her of my great triumph. S : But when I met her, there she was with a packet of cigarettes. S6: poor girl!. The Proper sequence should be:

Answer:Option 3

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

8.S1: When a satellite is launched, the rocket begins by going slowly upwards through the air. P : However, the higher it goes, the less air it meets. Q : As the rocket goes higher, it travels faster. R : For the atmosphere becomes thinner. S : As a result there is less friction. S6: Consequently, the rocket still does not become too hot. The Proper sequence should be:

Answer:Option 1

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

9.S1: A father having offered to take the baby out in a perambulator, was tempted by the sunny morning to slip into a pub for a glass of beer. P : Indignant at her husband's behaviour, she decided to teach him a lesson. Q : She wheeled away the pram. R : A little later, his wife came by, where to her horror, she discovered her sleeping baby. S : Leaving the pram outside, he disappeared inside the bar. S6: She waited for him, anticipating the white face and quivering lips which would soon appear with the news that the baby had been stolen. The Proper sequence should be:

Answer:Option 1

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

10.S1: The city is almost a slum and stinks most of time. P : The slush on the road did not deter them. Q : The occasional slips and falls were considered a small price to pay for the trip. R : They were excited, fascinated by the sight of fresh snow on the roads. S : Even so, it looked beautiful to tourists of various categories. S6: But some visitors came away with the unforgettable sight of young labours scantily clad. The Proper sequence should be:

Answer:Option 4

Explanation:

No answer description available for this question. Let us discuss.

Discuss in forum

Page 1 Of 8