According to the question,
Selling price = Rs. 144
Cost price is equal to percentage of profit.
Note : In this type of question go through option.
Option = B
Cost price = Rs. 80
Profit % = 80%
Selling price
=80+80100×80=Rs.144(Satisfied)
Original C.P. of the product = Rs. 8.
Original manufacturing cost
=Rs.(34×8)=Rs. 6
Original cost of raw material
=Rs.(8−6)=Rs. 2
New manufacturing cost
=Rs.(53×6)=Rs. 10
New cost of raw material
=Rs.(125×2)=Rs. 245.
New S.P. of the product
=Rs.(10+245)=Rs. 745.∴Desired S.P.=125% of Rs.745=Rs.(125100×745)=Rs.18.50.
Let the total initial cost of production be Rs. 100
Then,
manufacturing cost = Rs. 60.
Cost of raw materials = Rs. 40.
Original Selling Price
=Rs.(100+604)=Rs. 115
New cost of raw materials = 130% of Rs. 40 = Rs. 52
New Manufacturing cost = 120% of Rs. 60 = Rs. 72
New cost of the product = Rs. (52 + 72) = Rs. 124
New S.P. = 160% of Rs. 115
=Rs.(160100×115)=Rs. 184
New profit = Rs. (184 - 124) = Rs. 60
∴New profit %=(60124×100)%=48.39%.
According to the question,
Cost price = Rs. 840
10% Profit on cost price
=10100×840=Rs. 84∴Selling price=840+84=Rs. 924
New buyer cost price
=Rs. 924
5% loss on Cost price
=5100×924=Rs. 46.2Selling price=Rs. 924−46.2=Rs. 877.80
Let the selling price of 1 meter cloth = Rs. 1
The Selling price of 33 meters cloth
= 1 × 33 = Rs. 33
Cost of 1 meter cloth = Rs. x
Cost price 33 meters cloth = x × 33 = Rs. 33
According to the question,
Profit = Selling price - Cost price
Let the total sales be Rs. x and let the profit in women's shirts average y% of the sales.
Then,
= 8% of 40% of x + y% of 60% of x = 6% of x
⇒8100×40100×x+y100×60100×x=6100×x⇒3210+6y10=6⇒6y10=2810⇒y=286=4.66
∴ Average profit per sales rupee in women's shirt
=4.66% of Rs.1=Rs.(4.66100)=Rs. 0.0466.
Let the original cost of the toy be Rs. 100.
Then,
Original cost of component A
= 10% of Rs. 100
= Rs. 10.
Original cost of component B
= 20% of Rs. 100
= Rs. 20.
Original S.P. of the toy
= 120% of Rs. 100
= Rs. 120.
New cost of component A
= 120% of Rs. 10
= Rs. 12.
New cost of component B
= 140% of Rs. 20
= Rs. 28.
New price of the toy
= Rs. [100 + (12 + 28) - (10 + 20)]
= Rs. 110.
New S.P. of the toy
= 115% of Rs. 120
= Rs. 138
Profit = Rs. ( 138 - 110) = Rs. 28.
∴Profit %=(28110×100)%=25.45%=25.5%.
According to the question,
Let cost price of 1 ball is = Rs. x
∴ Cost price - Selling price = Loss
17x - 720 = 5x
12x = 720
⇒ x = 60
∴ Cost price of 1 ball is Rs. 60
C.P. = Cost Price.
Let the C.P. of the watches be Rs. x and Rs. (840 - x)
∴ (116% of x) + [88% of (840 - x)] = 840
⇒ 116x + 73920 - 88x = 84000
⇒ 28x = 10080
⇒ x = 360
∴ Their cost prices are Rs. 360 and Rs. 480