The alphabet starting with C, so
1^{st} Hour = C
2^{nd} Hour = D
3^{rd} Hour = E, and So on. Then we get,
16^{th} Hour = R.
16 hour is represented by letter R.
M scores more run than N.(M > N)
M scores less than P. (P >M >N)
Q scores more than N but less than M. So,
Sequence of scoring run is P >M>Q>N. So, N is the lowest scorer.
Total days of rainfall = 13.
11 Mornings enjoyed and 12 Afternoons enjoyed, so it means there was rain on 6 mornings and 7 afternoons. So, extra days without rain are 5 days (11-6 or 12-7).
Total no of day they live, = No. of days of rain + Days without rain,
Or, 13 + 5 = 18days.
Let the present age of his son be X years.
So, present age of his father = X+24 (as he is 24 years older than his son)
After 2 years, father's age become (X+24+2) years and Son's age will be (X+2).
Now, according to question,
X+24+2 = 2*(X +2)
Or, X = 22 years.
Son's present age = 22 years.
Mohan is older than Prabir.
Prabir < Mohan
Suresh is younger than Prabir means Prabir is older than Suresh.
Suresh < Prabir < Mohan
Mihir is older than Suresh but younger than Prabir.
Suresh < Mihir < Prabir < Mohan
Suresh is the youngest.
Total number of Vehicles = 160 There are 70 red vehicles thus rest 90 are green vehicles, out of which 18 are green trucks then we get, Green cars = 90 - 18 = 72.
Given, Number of cars = 120.
Then, number of red cars, = 120 - 72 = 48 Red cars.
Let the age of the lad be x then,
2x^{2} -25x = 42.
2x^{2} -25x-42 = 0.
Either solve the quadratic equation or put the options to get the value.
Option 3 is correct.